Höstmötet 2019

Dagordning Höstmöte 2019:

  • Val av festkommitté inför kommande årsmöte.                           
  • Veteranmarknad 2020.
  • Hammarösvängen 2020.
  • Kommande resor och aktiviteter.
  • GDPR och HMVs mail och hemsida struktur.
  • Åk- kvällar 2020.
  • Övrigt.

Brev från ordförande och summering av säsongen 2019:

Det var min första säsong som ordförande i föreningen. Efter årsmötet funderade jag lite på vad uppdraget egentligen gick ut på. Det verkade som om jag kom in i en fungerande struktur där man inte ska storma in och försöka röra om i grytan i onödan. De klubbar jag tillhört tidigare har varit av ett helt annat slag och erfarenheter därifrån inte helt tillämpliga. Jag har haft och åkt motorcykel ända sedan 1967, men några utpräglade veterancyklar har jag aldrig haft. Beståendet har fortlöpande förnyats med tiden, med några undantag har jag köpt fabriksnya.

     Allteftersom åren gick föddes tanken att skaffa en BMW som jag började min "tunga" bana med. Det har mest varit en dröm, men som ordförande i HMCV uppstod även behovet att ha ett tjänstefordon. Alltså skaffade jag en BMW R 60 av 1966 års modell, ombyggd som vi brukade göra, till nostalgikers och gamla kamraters glädje och originalanhängarnas fasa. Rolig är den att köra på i alla fall, man blir tjugo år igen när man kör den, tills man kliver av och rätar på ryggen förstås.    

     En av säsongens tidigare onsdagsturer, fast den ägde rum en lördag, gick till Svartå och Jorkas med marknad och utställning. Ett femtontal personer var med. Därefter har vi genomfört ett antal onsdagsturer med skiftande men ofta glest deltagande. Allteftersom nyare maskiner också blir veteraner så uppstår dilemmat att anpassa fart och körsträcka så det passar alla. Man kanske kan se över upplägget, lägga någon gång vid helgen för att få längre tid att spela med. Bör diskuteras.Förutom kortare turer åkte vi till Hajstorp och till CMCK i Kristinehamn.

     De rallyn jag deltog i var Hammarösvängen, som speaker, inte deltagare. I övrigt på Hammarö framträdde bilden av en god organisation som uppskattades av deltagarna. Brunskogsrallyt var jag med på, trevligt, många fina cyklar. Sedan har jag förstås kört cykel i andra sammanhang, till Tyskland, till Norge och ett antal träffar här och där.  

     Nu kommer vintern snart. Många ser fram emot att krypa in i garaget. Inte jag. Har skruvat tillräckligt. Med glädje vill säga, lite tillsyn här och där lär det ju bli ändå. 

Hälsning // Ordförande //Lars-Eric Sundin